KWALITEIT

Onze cold process zepen worden handgemaakt met gebruik van plantaardige ingrediënten.

De formuleringen zijn rijk aan vitaminen en antioxidanten. We maken onze zepen in onze werkplaats in Nederland volgens de GMP (Good Manufacturing Practice). Hier ontwikkelen we ook onze eigen recepten. Hierdoor gebeurt het hele proces, van idee tot uitvoering, in eigen beheer.

We werken in kleine batches, waardoor we niet te veel voorraad aanhouden. We doen dit om altijd verse producten te kunnen leveren.

Wij geloven dat hoogwaardige producten alleen gemaakt kunnen worden met goede ingrediënten. Als je streeft naar echt goede producten, zijn de beste ingrediënten het waard om in te investeren. Onze producten bevatten een mooie combinatie van zoveel mogelijk biologisch gekweekte ingrediënten, samen met in het wild gegroeide plantaardige ingrediënten.

Hoge kwaliteit olieën en boters vormen de hoofdbestanddelen. Denk daarbij aan  biologische Olijfolie extra virgine, Wonderboom olie (Castor olie), zoete Amandel olie, Tarwekiem olie, of biologische Karitéboter (Shea butter), Cacao boter en vele anderen.

Om onze zepen te kleuren gebruiken we o.a minerale Franse Kaolin klei, zaden van de orleaanboom en geactiveerde (medicinale) Charcoal van kokosvezels.

We gebruiken essentiële olie om de zepen geur te geven en een mentale boost te geven. Deze olie, ook wel etherische olie of geurolie genoemd, wordt gewonnen uit allerlei delen van bepaalde planten. Van de bloemen en bladeren tot de wortels, de zaden en soms ook het hout. De aromatische vloeistof worden door middel van stoomdestillatie eruit gehaald.

Wanneer het verzepingsproces in de droogrekken is voltooid en de zeep na 6 weken is uitgehard, worden de loafs met de hand gesneden in stukken van 100 gram. Daarna worden ze gestempeld en ingepakt.

Omdat we en zo mooi mogelijk product willen maken, werken we natuurlijk niet met rotzooi; We gebruiken géén kunstmatige ingrediënten zoals synthetische kleurstoffen, conserveringsmiddelen of kunstmatige geurstoffen. Daarnaast zit er géén SLS, SLES, parabenen, siliconen, palmolie of microplastics in.

DAY1 ingredients